Luonto- ja kulttuurikohteet Saimaa Geoparkin opastuskeskus sekä Imatran kaupunginmuseo ja taidemuseo

Imatran kaupunginmuseo ja taidemuseo sijaitsevat molemmat Kulttuuritalo Virran ensimmäisessä kerroksessa. Imatran kaupunginmuseo on perustettu vuonna 1981 ja se esittelee Imatran alueen vaiheita esim. teollistumista ja sen vaikutuksia. Taidemuseon kokoelma koostuu Imatran kaupungin ja Imatran taideyhdistyksen omistamista teoksista.

Lisätietoa museoista löytyy:

Imatran kaupunginmuseosta täältä

Taidemuseosta täältä

Saimaa Geoparkin opastuskeskus sijaitsee Imatran Kulttuuritalo Virran pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Opastuskeskuksessa on tarjolla runsaasti tietoa geologiasta sekä Saimaan alueen kehityshistoriasta. Geonäyttelyn monipuolisia kivinäytteitä tutkiskelemalla voi kurkistaa syvään historiaan liki kahden miljardin vuoden taakse. Saimaan jääkauden jälkeisiä kehitysvaiheita sekä ihmisen varhaista elämää Saimaan alueella on havainnollistamassa viimeiset 13 000 vuotta kattava aikajana ja näytekokoelma. Esillä on lisäksi lukuisia paikallisgeologiasta kertovia karttoja. Näyttelytilassa on myös Salpausselkien syntytapaa ja rakennetta esittelevä pienoismalli, jota tutkimalla saa kokonaisvaltaisen käsityksen jääkauden maisemaa muokkaavista voimista. Lisäksi on tarjolla tietoa UNESCO Global Geoparks -organisaatiosta sekä Geopark-kohteista kotimaassa ja maailmalla. Opastuskeskus on mainio paikka aloittaa georetkeily Saimaan alueella.

Opastuskeskuksen näyttelyn tekstejä ja kuvia löytyy Saimaa Geoparkin nettisivuilta tietopankista Geologiaa ja muinaiskulttuuria -otsikon alta. Näyttelyn kartat ja aikajanat ovat myös tietopankissa Saimaan opasteet -osion koko Geopark aluetta käsittelevän otsikon yhteydessä.

Vuoksen rantoja pitkin kulkee kulttuurireitti, jonka kohteisiin Kultturitalo Virta palveluineen kuuluu. Reitin kuvaus ja ohjeita saapumiseen: https://ekarjala-retkeily.fi/reitit-ja-retkikohteet/kohde/?id=38969611

Vuoksen kulttuurireitin oppaan löydät täältä. Kulttuuritalo Virta on merkitty kohteeksi 19.

Kulttuuritalo Virrasta löydät tietoja myös Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön retkeilysivustolta.

 

Osoite: Virastokatu 1, 55120 Imatra

 

kuva: imatra.kuvat.fi

Sijainti