Juvan alue kuuluu laajaan Pieksämäen drumliinikenttään, joka on syntynyt viime jääkauden aikana. Mannerjäätikön virtaus alueella oli hyvin voimakasta, minkä vuoksi jäätikön pohjalla kulkeutunut aines kerrostui virtaviivaisiksi selänteiksi eli drumliineiksi, joiden suuntaus kuvastaa jäätikön liikesuuntaa.

Juvan alueella drumliinien korkeus vaihtelee tuskin havaittavista pinnanmuodoista selänteisiin, joiden korkeus voi olla jopa 20 m. Selänteiden pituus voi olla kilometrien luokkaa, ja useimmiten drumliinien aines on kerääntynyt kalliosydänten taakse. Juvan kirkko on rakennettu lähialueen kivistä drumliinin hännän päälle.

Saimaa Geoparkin opaste on Juvantien varrella kirkon ja kunnantalon välissä (pdf)

Opasteen kolmesta taulusta avautuu erilaisia sisältöjä mobiililaitteella (taulusarja, joka alkaa otsikolla ”Löydä Saimaan kätketyt aarteet”). Tarvitset sisältöjen katselemiseen ilmaisen Salmi AR -sovelluksen. Sisällöt ovat kuvia, videoita, äänikerrontaa ja kurkistusikkunoita. Löydät tietoa Suvorovin ajasta, sota-ajasta ja teollistumisen ajasta, ja pääset katselemaan miltä alueella näytti 11 000 vuotta sitten ja miten esi-isät elelivät. Lue Salmi AR -sovelluksen lataamisohjeet tästä pdf tiedostosta

Juvan alueesta löydät lisää tietoa myös tästä linkistä

 

Koordinaatit: x=544985,100 y=6863145,900(ETRS-TM35FIN)

Yllä olevat koordinaatit toimivat GPS laitteissa sekä esimerkiksi karttapaikka.fi palvelussa.

Alla olevat koordinaatit toimivat google maps palvelussa, jossa käytetään maantieteellisiä koordinaatteja:

Koordinaatit: 61.898288383, 27.856031937 (ETRS89 maantieteelliset(~WGS84))

 

Kuva: Kaisa-Maria Remes

Sijainti

  • Pysäköintipaikka