Kolmiköytisienvuoren kalliomaalaus on Etelä-Karjalan näyttävimpiä, ja se sijaitsee 3,5-4,5 m vedenpinnan yläpuolella. Maalaus on kooltaan 135 cm x 345 cm, ja sen punamultaväri on säilynyt poikkeuksellisen hyvin ja voimakkaan värisenä.

Kolmiköytisien kalliomaalaus on tehty 4 700-3 700 vuotta sitten Suursaimaa -vaiheen jälkeisenä aikana. Kallio koostuu 1 880 miljoonaa vuotta sitten muodostuneesta granodioriitista, jota nuoremmat graniittipegmatiittijuonet leikkaavat. Retkikohteen parkkipaikalla on Saimaa Geoparkin opaste. Toinen opaste löytyy rannasta, kalliomaalauksen läheltä.

Saimaa Geoparkin opaste parkkipaikalla (pdf)

Saimaa Geoparkin opaste lähellä kalliomaalausta (pdf)

Parkkipaikalta johtaa polku rantaan ja kalliomaalauksen äärelle: Kolmiköytisien polun reittikuvaus ja ohjeita saapumiseen

Kolmiköytisien kalliomaalauksesta löydät lisää tietoa myös tästä linkistä

Ruokolahden geokohteista tehtyjä videoita voit katsella Ruokolahden kunnan YouTube-kanavalta.

On arveltu, että jotkin kalliomaalaukset kuvaavat rituaalimatkoja, joissa noita vaipuu transsiin jonkin henkieläimen avulla. Kolmiköytisien kalliomaalauksesta voidaan erottaa ihminen, joka on alaruumiistaan muuttunut tai muuttumassa käärmeeksi. Lue Rural Explorer -hankkeessa tehty, rituaalimatkasta kertova tarina Noita (pdf) (Tarina: Pekka Vartiainen).

 

Koordinaatit: x=587260,305 y=6794074,119 (ETRS-TM35FIN)

Yllä olevat koordinaatit toimivat GPS laitteissa sekä esimerkiksi karttapaikka.fi palvelussa.

Alla olevat koordinaatit toimivat google maps palvelussa, jossa käytetään maantieteellisiä koordinaatteja:

Koordinaatit: 61.271127109, 28.627372810 (ETRS89 maantieteelliset(~WGS84))

 

Kuva: Tapani Tervo

Sijainti

  • Pysäköintipaikka