Luonto- ja kulttuurikohde Ruokolahden kotiseutumuseo sijaitsee Ruokolahden kirkonmäellä ja sitä ylläpitää Ruokolahti-Seura ry. Museopuoti on ensimmäisessä kerroksessa ja siellä on myytävänä Seuran omia julkaisuja sekä muita tuotteita kotiseututyön tukemiseksi, mm. perinnekudonnainen Saimaa Geopark Partner – tuote Ruokolahden ruutuvaippa.

Ruokolahden kotiseutumuseo on perustettu vuonna 1955 vanhaan viljamakasiiniin. Kolmikerroksisessa museossa on esillä noin 3000 esinettä. Rakennus on peräisin vuodelta 1861 ja mielenkiintoisen siitä tekee sen puukoristelut.

Lisätietoa Ruokolahden kotiseutumuseosta löydät Ruokolahti-Seuran nettisivuilta

Löydät tietoja Ruokolahden kotiseutumuseosta myös tästä linkistä

Kahden kilometrin mittainen Historiapolku lähtee museolta, QR-koodit vievät sinut historiallisten kohteiden luo, joista saat aimoannoksen lisätietoa. Reitin varrella muun muassa Simo Häyhän hauta, talvisodan suurimman ilmataistelun muistomerkki sekä kellotapuli vuodelta 1752. Reitille voit mennä milloin vain, eikä se maksa mitään. Tarvitset mukaasi vain laitteen, jolla lukea QR-koodeja. Historiapolku kartalla

Ruokolahden kirkonmäen maastossa kiertelee myös Eukkojen polku, joka esittelee Ruokolahden kirkonseudun historiaa sekä sen erikoisia ja mielenkiintoisia geologisia muodostumia. Polun pituus on noin 3 km ja se alkaa ja päättyy kotiseutumuseolle. Polun varrella on 18 opastaulua. Lisätietoja Eukkojen polusta ja polun kartta (Ruokolahti-seura)

Eukkojen polun kuvaus ja ohjeita saapumiseen

 

Osoite: Kappelitie, 56100 Ruokolahti

 

kuva: Ruokolahden kunta

Sijainti

  • Lapsiperheille
  • Pysäköintipaikka