Luonto- ja kulttuurikohde Taipalsaaren puukirkko

Taipalsaaren ristinmuotoisen puukirkon runko on rakennettu vuonna 1754 ja sen suunnittelijana pidetään Eskil Colleniusta. Valmistumisen jälkeen kirkkoa on peruskorjattu useasti. Kirkko laajennettiin nykyiseen muotoonsa vuosien 1846-47 aikana tehdyssä peruskorjauksessa ja kirkko laudoitettiin sisältä ja ulkoa 1900-luvun alussa. Viimeisin remontti kirkossa on tehty 2019. Kellotapuli on valmistunut jo vuonna 1750. Taipalsaaren kirkko on avoinna tilaisuuksien yhteydessä.

Lisätietoa Taipalsaaren kirkosta löydät Taipalsaaren seurakunnan nettisivuilta täältä

Kirkko on osana Taipalsaaren kirkonympäristöä valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Löydät lisää tietoa Museoviraston Kulttuuriympäristön palveluikkunasta täältä. Taipalsaaren kirkonympäristöä kuvaillaan Museoviraston sivuilla mm. näin: ”Taipalsaaren kirkko, sen viereinen avoin kirkkokenttä, pitäjän lainamasiini, Röytyn majatalo sekä Röytyn itäpuolella kumpuilevat peltotilkut muodostavat alueen pitkästä historiasta ja rakentamisen vaiheista kertovan saarekkeen muuten uudistuneessa kirkonkylässä.”

Alueen geologiaan voit tutustua kirkon ja Röytyn väliltä löytyvän Saimaa Geoparkin opasteen avulla: https://saimaageopark.fi/wp-content/uploads/2019/12/taipalsaari_1805_web.pdf

Löydät tietoja Taipalsaaren kirkosta myös Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön retkeilysivustolta

 

Osoite: Muukkolantie 1 , 54920 Taipalsaari

 

kuva: Taipalsaaren kunta

Sijainti

  • Pysäköintipaikka