IMATRA – EI OLE VUOKSEN VOITTANUTTA, YLI KÄYNYTTÄ IMATRAN

Imatra on erityinen paikka, suoranainen ihme. Vuosien varrella Imatrasta on kasvanut viihtyisä matkailukaupunki, jota hallitsevat Saimaan upea järviluonto, kaupungin halki valtoimenaan virtaava Vuoksi sekä aivan kivenheiton päässä Imatran keskustasta sijaitseva raja.

Viehättävä pikkukaupunki tarjoaa matkailijoille paljon ainutlaatuista nähtävää ja koettavaa. Imatrankoski on kaupungin tunnetuin nähtävyys, jota matkailijat ympäri Eurooppaa ovat käyneet ihailemassa 1700-luvulta saakka. Myös linnamainen Valtionhotelli on herättänyt matkailijoissa suurta kiinnostusta. Vuoksen varrella kohoavaa Imatraa voidaankin pitää suomalaisen matkailun tyyssijana.

Tutustu upeaan lammassaareen

Alueella riittää runsaasti ainutlaatuisia luontokohteita, joihin voi helposti tutustua retkeillen, pyöräillen tai veneillen. Vuoksea kiertää Suomen kauneimmat luontopolut ja pyöräilyreitit. Lännessä Imatra rajoittuu Saimaaseen, joka mahdollistaa veneilyn Saimaan kanavaa pitkin aina Suomenlahdelle asti. Saimaan rannalla sijaitsee myös Imatran vierassatama, kylpylä sekä Ukonniemi, joka on loistava kohde aktiivilomailijalle.

Lammassaari on Imatran Ukonniemessä sijaitseva viehättävä harjusaari, jonka rantoja myötäilee helppokulkuinen luontopolku. Lammassaari tarjoaa kauniiden Saimaan maisemien lisäksi useita laavuja ja nuotiopaikkoja, jotka houkuttelevat makkaranpaistoon tai pidemmänkin retkipäivän viettoon.

Palvelut Imatralla

Monipuoliset palvelut takaavat, että viihdyt Imatralla myös pidemmänkin tovin. Elämykselliset aktiviteetit tarjoavat hauskaa ja ikimuistoista tekemistä ympäri vuoden: vuokraa kanootti ja lähde kanoottiretkelle, koe vauhdikas veneajelu Suur-Saimaalla tai kokeile kuivapukukelluntaa virtaavassa Imatran Vuoksessa. Alueen ravintolat puolestaan hemmottelevat makuaistejasi herkullisella ruoalla ja majoitusvaihtoehtojakin löytyy Imatralta moneen makuun, halusit sitten viettää yösi tunnelmallisessa kartanossa tai viehättävässä mökissä Saimaan rannalla.

 

Majoitus- ja ravintolapalvelut

Neitsytniemen kartano       Saimaa Life & Light              Vuoksen kalastuspuisto

Rimpsu                                   Finsterryworld

 

Elämyksiä ja aktiviteetteja

Saunalautta Sisu                   Tuplakasi Action                   Water-SkiZoo

Saimaa Caravan                    Lakeland Kayaks                   Rib Saimaa

Kiuru & Kuukkeli                  Pinja Sointu                           Saunalautta Imatra

LuontoonMetsään                Grulla Ventura                       Taiga Saimaa

Best Guest Finland               Discover Saimaa                    Imatra Tours

Taru Karoliina                       M/S Emma                             Imatran Matkailuoppaat