JUVA – VIHREÄ JA ELINVOIMAINEN

Juva on vihreä ja elinvoimainen kunta Etelä-Savossa, Saimaan puhtaan järviluonnon keskellä. Juva tunnetaan monipuolisista palveluistaan, kukoistavasta maaseudustaan ja yritteliäisyydestään. Tunnettuja juvalaisia tuotteita ovat mm. kirjat, luomumaito, salaatit ja muut elintarvikkeet.

RETKEILE SARKASLAMMEN JYLHISSÄ KALLIOMAISEMISSA

Juvalla on monta elämyksellistä retkeily- ja luontokohdetta, joissa liikkuminen onnistuu monipuolisessa maastossa vaivattomasti myös yleisempien reittien ulkopuolella. Alueelta löytyy monia laavuja ja tulipaikkoja retkeilijöiden iloksi.

Sarkaslammen jylhissä ja komeissa kalliomaisemissa kulkeva retkipolku johdattaa matkailijan esihistoriallisen louhoksen sekä kalliomaalausten luo. Kalliomaalauksista tunnetuin on Juvan hirvi. Kalliojyrkänteestä on nähtävissä myös venettä esittävä maalaus.

PALVELUT JUVALLA

Juvan monipuoliset palvelut yhdistettynä Saimaan upeaan järviluontoon luovat yhdessä loistavat puitteet niin matkailijoiden, vapaa-ajan asukkaiden kuin vakituisten Juvalaistenkin viihtymiselle. Maistuvia lähiruokaelämyksiä koet alueen kesätoreilla ja luonnossa liikkuminen pyöräillen, meloen tai ratsastaen tarjoaa hauskaa tekemistä koko päiväksi. Koskelantila on vierailunarvoinen kohde innokkaille kalastajille, mikä tarjoaa myös mukavaa majoitusta tunnelmallisissa hirsiaitoissa.

Tutustu lähialueiden palvelutarjontaan!