LAPPEENRANTA – SUOMEN ILMASTOPÄÄKAUPUNKI

Lappeenranta on Saimaan rannalla sijaitseva kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki, jonka kehitystä ohjataan ympäristöystävällisillä arvoilla ja teoilla. Lappeenrannassa monipuoliset palvelut, iloinen Etelä-Karjalalailen ilmapiiri, Saimaan upea järviluonto ja kaupungin mielenkiintoinen historia yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Aivan kaupungin tuntumassa sijaitsee Lappeenrannan satama ja historiallinen linnoitus. Nähtävyydet ovat sekä asukkaiden että matkailijoiden mielestä vieraanvaraisuudestaan tunnetun kaupungin sydän. Lisäksi Lappeenranta tarjoaa viehättäviä luontokohteita, mukavia aktiviteetteja sekä kulttuurielämyksiä ympäri vuoden.

VIERAILE HISTORIALLISELLA SAIMAAN KANAVALLA

Lappeenrannasta löytyy nähtävää ja koettavaa jokaiseen makuun. Luontomatkailijalle on tarjolla upeita luontokohteita sekä ihastuttavia retkeilyreittejä Saimaan ainutlaatuisessa järviluonnossa. Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille puolestaan löytyy esimerkiksi lukuisia museoita ja teattereita, jotka kertovat Lappeenrannan tarinaa.

Saimaan kanava on historiallisesti merkittävä kanavareitti Lappeenrannassa, joka yhdistää Saimaan vesistön Viipurin kautta Suomenlahdelle. Saimaan kanavan alueelta löytyy vierailun arvoinen kanavamuseo sekä kanavan vartta kulkeva kulttuurinen kanavapolku.

PALVELUT LAPPEENRANNASSA

Saimaan rannalla sijaitseva kuvankaunis Lappeenranta on upeiden nähtävyyksiensä lisäksi myös shoppailijoiden ja kaupunkilomailijoiden suosiossa. Kaupungin viehättävät puodit, kotoisat kahvilat, mukavat majoitusvaihtoehdot sekä suositut ostoskeskukset tutustuttavat matkailijan moderniin karjalaisuuteen. Lappeenrannassa nautitaan myös monipuolisista aktiviteeteista vuoden jokaisena päivänä: lähde melontaretkelle tutustumaan läheisiin retkisatamiin, risteile Saimaan saaristoon tai vuokraa saunalautta ja nauti löylyistä Saimaan aalloilla!

 

Majoitus- ja ravintolapalvelut

Loma-Väkkärä                      Gasthaus Kantolankulma

Salpalinjan Hovi                   Lappeenrannan Upseerikerho

 

Elämyksiä ja aktiviteetteja            

Puralan puutarha                 Saimaan Palju                   DRAKKARsport

Fysioterapia Kati Kiiski        Retuperä Reload