MIKKELI – LOMAILIJAN PARATIISI

Mikkeli on yksi Suomen suurimmista mökkikunnista, joka on onnistunut yhdistämään aktiivisen kaupunkilomailun sekä leppoisan mökkimatkailun ainutlaatuisella tavalla. Mikkeli on hyvän ruoan ja luomutuotteiden ystäville täydellinen kohde, sillä kaupunki on oikea lähiruoan aarreaitta.

Saimaan luonteisrannalla sijaitsevan kaupungin sydän on maankuulu Mikkelin tori, jossa on helppo päästä kiinni savolaisten lupsakkaan elämäntyyliin. Kaupungissa yhdistyy Mikkelin vilkas kulttuurielämä sekä aivan kaupungin kupeesta avautuva Saimaan järviluonto ainutlaatuisine kohteineen.

NÄE ASTUVANSALMEN ESIHISTORIALLISET KALLIOMAALAUKSET

Mikkeli on kehittyvä kaupunki, joka tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina. Hyvää paikallista ruokaa, historiallisia kartanoita upeine puutarhoineen, luonnonkaunista Saimaata sekä muita luontokohteita ja urbaaneja elämyksiä.

Astuvansalmen kalliomaalaukset ovat Pohjoismaiden laajin maalauskokonaisuus. Astuvansalmen kalliosta on löydetty noin 80 maalattua kuvaa, joista yleisimmät tunnistetut kuviot ovat hirvi, ihminen ja vene. Jousi kädessä seisova naishahmo on Astuvansalmen erikoisuus. Lisäksi kalliosta on erotettavissa luonnon muovaama suurikokoinen kasvojen sivuprofiili.

PALVELUT MIKKELISSÄ

Mikkeli on lomailijan paratiisi. Kauniista kaupungista löytyykin laajasti palveluita, joista Mikkeliin matkaava pääsee nauttimaan. Mikkelissä voit herkutella paikallisella ruoalla upeissa miljöissä, lähteä rentouttavalle risteilylle Saimaalle, tutustua opastetulla retkellä alueen luontoon, nukkua makeasti ihastuttavissa majoituskohteissa sekä viettää hauska päivän monipuolisten aktiviteettien parissa. Mikkelin seudulla on kaikkea, mitä voit toivoa!

 

Majoitus- ja ravintolapalvelut

Kenkävero                              VillaHevi                                 Ravintola Greeneri

Salpalinjan Hovi                   Tuukkalan tila                       Kyyhkylän kartano ja Hotelli

Kallioniemi                            LaatuLomat                            Huoneistohotelli Marja

Loma-Väkkärä                      Ollinmäen viinitila                BB Pinus

Kaidan Kiho                          Härkäniemen Tuvat              Koskentila

 

Elämyksiä ja aktiviteetteja            

Villi Savo                    Savo Nature                            Saimaan Saaristo- ja veneilypalvelut