PUUMALA – SAIMAAN SYKKIVÄ SYDÄN

Jos et ole käynyt Puumalassa, et voi sanoa tuntevasi Saimaata. Saimaan Gibraltarina tunnettu Puumala on pieni ja viehättävä saaristokunta Etelä-Savossa veden ja luonnon keskellä. Elämästä saa nauttia ja Puumala tarjoaa siihen Suomen parhaat puitteet!

Huomio Puumalassa kiinnittyy keskellä kylää kulkevaan korkeaan siltaan, josta aukeaa henkeäsalpaavat näkymät alas Puumalan satamaan ja torille. Sillalta pystyy hyvin hahmottamaan myös Saimaan sokkeloisuuden.

KOE NORPPAPOLUN HARJUMAISEMAT

Puumala valloittaa matkailijan upealla järviluonnollaan, saarillaan ja vesireiteillään. Puumala onkin veneilijöiden suosima pysähdyskohde. Alueella löytyy runsaasti myös luontokohteita, joihin voi helposti tutustua retkeillen tai pyöräillen. Kulttuurielämyksiä Puumalassa tarjoilee sodanaikainen Salpalinjan bunkkeri sekä kunnostettu vanha tervahöyrylaiva.

Puumalan tunnetuin luontopolku on harjuilla, hiekkarannoilla ja rantakallioilla mutkitteleva Norppapolku. Reitiltä varrelta löytyy upea näköalapaikka sekä mukavia nuotiopaikkoja, joten muista otaa eväät mukaan! Norppapolku tarjoaa reittejä eri vaikeustasoihin, joten jokaiselle luonnossaliikkujalle löytyy taatusti sopiva polku.

PALVELUT PUUMALASSA

Puumalan kirkonkylällä on laaja palvelutarjonta, joka mahdollistaa mukavan vapaa-ajan vieton. Puumalan kahviloissa viihtyy arkiaamuista viikonloppuöihin ympäri vuoden ja luonnossa liikkumista varten retkeily, pyöräily tai melonta välineitä saa vuokrattua helposti paikallisilta palveluntarjoajilta. Lisäksi mökkejä ja muita viehättäviä majoitusmahdollisuuksia löytyy pikkukylästä laajasti jokaiseen makuun.

 

Majoitus- ja ravintolapalvelut

Nestorinranta                        Rantapappila Puumala       Okkolan lomamökit

Koskenselkä lomakylä         Sahanlahti Resort

 

Elämyksiä ja aktiviteetteja            

Spirit Guide Saimaa             Hanhiniitty                           Metsäsydän

Finn Active Travel