RUOKOLAHTI – UPEA MAASEUTUSAARISTO

Ruokolahti on viehättävä pieni kunta, joka sijaitsee keskellä Etelä-Karjalaa, aivan Saimaan rannalla. Ruokolahti on maaseutusaaristoa, sillä alue muodostuu Saimaan lisäksi yli 500:n muun järven ja saarien valloittavasta kokonaisuudesta.

Upea Saimaan järviluonnon kauniine maisemineen houkuttelee jo itsessään Ruokolahdelle runsaasti matkailijoita. Alueelta löytyy kuitenkin myös paljon ainutlaatuisia luontokohteita sekä tutustumisen arvoista kulttuurihistoriaa. Lisäksi Ruokolahdelta on löydettävissä Ruokolahden oman leijonan, Elvin, jolle on pystytetty patsas niin torin viereiselle aukiolle kuin kolmeen eri tienristeykseen.

IHASTU RUOKOLAHDEN KIRKKOON

Matkailijoille Ruokolahti tarjoaa huikeita elämyksiä, jotka täytyy ehdottomasti kokea Saimaalla! Ruokolahden kirkonmäki on kunnan ylpeydenaihe, mutta alueelle mahtuu runsaasti muutakin elämyksellistä nähtävää. Kummakivi ja Huuhanranta ovat Ruokolahden ainutlaatuisia kohteita, joita ei voi kokea muualla maailmassa. Luontomatkailijoille ihmeteltävää tarjoaa myös Haukkavuoren historiallinen retkeilyreitistö.

Ruokolahden hienoimpiin nähtävyyksiin kuuluu Etelä-Karjana kauneimmaksi maisemaksi valittu Ruokolahden kirkonmäki sekä mäen päällä kohoava Ruokolahden kirkko. 1854 valmistuneen puisen ristikirkon juurelta aukeaakin uskomaton näkymä Saimaalle. Ruokolahden kirkonmäen maastoa kiertää myös Eukkojen polku, joka esittelee kirkkoseudun historiaa.

PALVELUT RUOKOLAHDELLA

Ruokolahden runsas majoitustarjonta pitää huolen, että Ruokolahdella nukutaan hyvin. Laadukasta mökkimajoitusta löytyy eri puolilta kuntaa ja hotellimajoitus tarjoaa pientä luksusta myös isommallekin porukalle. Ruokolahden upeiden luonto- ja kulttuurikohteiden lisäksi alueella matkailijoille takuuvarmasti hauskaa tekemistä tarjoaa Saimaan Bikepark sekä Suomen suurin pumptrack!

 

MAJOITUS- JA RAVINTOLAPALVELUT

ONNI Village             B&B Hiitolanjoki

 

ELÄMYKSIÄ JA AKTIVITEETTEJA

Creative Kaiku