SAVITAIPALE – LIIKUNTAA JA LUONTOA RAKASTAVILLE

Savitaipale on vilkas eteläkarjalaiskylä vain 30 minuutin ajomatkan päässä Lappeenrannasta. Asukaslukuunsa suhteutettuna Savitaipale on mökkikuntien ehdoton ykkönen kauniin Saimaan ja Kuolimon rannalla. Matkailijoille, kesälomalaisille ja paikallisille asukkaille Savitaipale tarjoaa upeiden näköalapaikkojen, mielenkiintoisten retkeilyreittien sekä historiallisten kulttuurikohteiden lisäksi monipuoliset liikuntamahdollisuudet.

VIERAILE KÄRNÄKOSKEN HISTORIALLISESSA LINNOITUksessa

Retkeilyreittejä ja luontokohteita Savitaipaleella riittää. Partakoski on kaunis luontokohde, jonka puhtaat ja kirkasvetiset kosket ovat erikoinen näky Saimaalla. Lisäksi Savitaipaleen keskustassa sijaitseva kirkko on vaikuttava näky.

Kärnäkosken linnoitus on historiallinen, yli 200 vuotta vanha, käyntikohde Kuolimon ja Saimaan välisellä kannaksella. 1791 osaksi Venäjän linnoitusketjua rakennettu Kärnäkosken linnoitus tarjoaa mielenkiintoisen historiansa lisäksi hienot näkymät sokkeloiselle Saimaalle. Kesäisin alueella voi törmätä vapaana laiduntaviin lampaisiin. Lisäksi Kärnäkosken linnoitusta kiertää lyhyt polku, jonka varrelle mahtuu vanha mylly, vuorilinnoitus laavuineen sekä vanha lotjasatama.

SAVITAIPALE KUTSUU KULTTUURIN, LUONNON JA LIIKUNNAN YSTÄVIÄ

Savitaipale on oivallinen kohde luonnossa retkeilijöille ja liikuntaa rakastaville matkaajille. Savitaipaleella voi rauhallisen luonnon tarkkailun lisäksi lähteä patikkaretkelle, narrata kaloja tai kokeilla melontaa. Talvisin retkiluistelu Kuolimon jäällä on paikallinen erikoisuus! Lisäksi tarjolla on monia muita eri lajeja ja harrastusmahdollisuuksia. Aktiivisen päivän päätteeksi Savitaipaleen mukavat majoitusvaihtoehdot tarjoavat matkailijoille rentouttavat yöunet.

 

Majoitus- ja ravintolapalvelut

Wanha Havon Koulu           Villa Lummelahti

 

Elämyksiä ja aktiviteetteja            

DRAKKARsport