SULKAVA – SUOMEN SOUTAJAPITÄJÄ

Sulkava on erityisen elämäniloinen kunta Etelä-Savossa, jossa matkailija pääsee tutustumaan aitoon savolaisuuteen. Sulkavalla työ- sekä vapaa-ajan vietto yhdistyy mallikkaasti silmää hivelevän kauniin Saimaan rannalla, luonnonläheisissä ja maaseutumaisessa ympäristössä sujuvien palveluiden äärellä.

NÄE LOHIKOSKEN TIILIKIRKKO

Kulttuurimatkailijalle Sulkava on loisto kohde, sillä alueelta löytyy runsaasti sotahistoriallista nähtävää sekä kaksi upeaa kirkkoa. Luontomatkailijan puolestaan kannattaa tehdä retki Pisamalahden linnavuorelle tai vierailla Telataipaleen kanavalla.

Lohikosken päätytorninen tiilikirkko on idyllinen 1934 rakennettu kirkko. Kirkko sijaitsee mäellä Saimaan vesistöön kuuluvan Lohilahden pohjukassa. Kirkon suunnitteli arkkitehti Ilmari Wirkkala, jonka käsialaa ovat myös alttaritaulu sekä kristillisiä symboleita kuvaavat maalaukset.

PALVELUT SULKAVA

Sulkavan upea luonto ja monipuoliset tapahtumat tarjoavat matkailijoille kokemisen arvoisia elämyksiä: nauti souturetkestä Saimaalla, lähde ajelulle kaunista maisematietä pitkin tai tee patikkaretki Sulkavan maastoon ja pysähdy nauttimaan auringonlaskusta rantakalliolle. Lisäksi tapahtumatoiminta on Sulkavalla vilkasta ja legendaarisissa Sulkavan Suursouduissa kannattaa ehdottomasti käydä nauttimassa ainutlaatuisen tapahtuman tunnelmasta.

 

Majoitus- ja ravintolapalvelut

Sorjosen Lomamökit         Salmenahon Lomamökit        Villa Kukkapää

Lohikosken Mylly              Rallin Lomamökit                    Lomalehdon vuokramökit

 

Elämyksiä ja aktiviteetteja            

Hooked Saimaa                 Repo-Retket                              Järvi-Suomen Souturetket